Tilda Basmati Pirinç 1 kg;Tilda Basmati Pirinç Nasıl Pişirilir?;Kapak Açık Olarak Pişirme:;Bu method ile Tilda basmati pirinç aynı makarna pişirir gibi fazla miktarda sıcak suyun içinde pişirilir ve akabinde süzülür.;Büyük bir tencerede suyu kaynatın.;Tercihen 1 çay kaşığı tuz ekleyin.;Su kaynamaya devam ederken 4 kişi için yaklaşık 250 gr pirinci ekleyin.;Pirinci iyice karıştırıp suyu tekrar kaynama noktasına getirin.;Ateşi orta seviyeye getirip yaklaşık 10-12 dakika pişirin.;Sürenin sonunda pirinci süzün.;5 dakika sonra çatalla pirinci havalandırın.;Kapak Kapalı Olarak Pişirme:;Kapağı kapalı tencerede pişirilir.Pirinç suyun tamamını çekeceğinden süzülmesine gerek yoktur ancak su miktarının mutlaka ölçülmesi gerekmektedir.; Pirinci iyice yıkayın ve kapaklı pilav tencerenize koyun.;1 ölçü pirince 2 ölçü su koyun.;Tercihinize göre tuz ekleyin.;Suyu kaynama noktasına getirin, kapağı kapatıp ateşi kısın.;Yaklaşık 10-12 dakika kapak kapalı olarak pişirin. Bu süreden önce kapağı açmamaya öz Devamını Göster